0

5 patarimai, kad pigūs skrydžiai keltų mažiau rūpesčių

Norite sutaupyti pinigų kelionėms ir išvengti įkyrių skrydžių bendrovių triukų? Tuomet šis straipsnis yra kaip tik Jums.

Pigūs skrydžiai gali sukelti galvos skausmą, tačiau čia pateiksiu keletą geriausių kelionių patarimų, kurie padės perkant pigius bilietus, tad Jūs galėsite ramiai keliauti be jokių pykčių ir susierzinimų, bei gauti geriausias skrydžių kainas. O taip pat atskleisiu keletą svarbių dalykų, ko skrydžio bendrovės niekada Jums nesakys.

pigus-skrydziai

Iš tikrųjų čia nėra visa tiesa. Neįmanoma padaryti taip, kad dingtų visi keliantys stresą apsaugos kontrolės punktai, tačiau galima šiek tiek palengvinti Jūsų gyvenimą, kai kitą kartą sėsite į automobilį ir savo navigacinėje sistemoje nustatysite reikiamą adresą – „oro uostas“.

1. Ne visos dienos yra tinkamos pigių skrydžių bilietų pirkimams

Galite pradėti murmėti bei įsidėmėti šią paprastą tiesą: antradienis yra geriausia diena pirkti pigius skrydžių bilietus. Daugelis skrydžių bendrovių paleidžia išpardavimus pirmosiomis valandomis po vidurnakčio antradienio ryte, o jie dažniausiai galioja 3 dienas nuo jų pradėjimo.

Gudrybė yra tame, kad jeigu lauksite iki paskutinės trečiosios dienos (kartais netgi antros arba vėlyvos pirmosios dienos), bus didelė galimybė, kad bilietų jau nerasite. Tik apie 10 procentų vietų bet kuriame lėktuve yra parduodamos akcijinėmis kainomis, o kai šios yra išperkamos – bilietai, žemesnėmis kainomis, baigiasi. Tad, kitą antradienį, jeigu pamatysite kainą, kuri Jus domina, iškart ją griebkite.

Lengviausias būdas sužinoti, kada prasideda išpardavimai yra užsiregistruoti lėktuvų bilietų naujienlaiškius. Tuomet Jūs vieni iš pirmųjų sužinosite visus pigius skrydžius ir kitas vykstančias akcijas.

2. Bilietų kainos svyruoja priklausomai nuo skrydžio dienos

Net ir žinant tinkamą dieną bilietų pirkimui, Jūs turite žinoti tinkamą skrydžio datą, nes ne visoms datoms yra taikomos vienodos nuolaidos. Patartina daug nesitikėti, nes Jūsų išsirinkta diena gali būti ir ne pati pigiausia.

Skrydžių bendrovės jau daug metų stebi mūsų pasirenkamų skrydžių datų tendencijas ir žino, kaip iš to pasipelnyti. Jie žino, kad dauguma žmonių mėgsta išvykti penktadieniais, o grįžti sekmadieniais, tad šiomis dienomis kainos yra dirbtinai išpūstos.

Tinkamiausios dienos pigiems skrydžiams yra tos, kuriomis niekas kitas nenori skraidyti, t.y. antradienis, trečiadienis ir kartais šeštadienis. Planuokite savo atostogas atsižvelgiant į tai ir sutaupysite šiek tiek savo pinigų.

3. Išvykite į oro uostą anksčiau nei Jums reikėtų

Nekalbu apie didelį eismą ar apie ilgas eiles prie bagažo kontrolės punkto. Ne, kalbu apie tai, kad galite praleisti savo skrydį. Galvojate, kad tai negali įvykti, jeigu laiku pasieksite oro uostą? Tai ne visada tiesa. Kartais lėktuvai išskrenda anksčiau nei turėtų. Jeigu nebūsite oro uoste, galite praleisti savo skrydį.

Skrydžių bendrovės labai jaudinasi, kuomet kiekvienais metais vyriausybė paskelbia skrydžių įvykdymų statistiką. Visi šie skaičiai rodo vėlavimų skaičių bei išvardina visas oro kompanijas. Taip keleiviai žino, kuriomis kompanijomis galima pasikliauti, o kuriomis ne. Kad nepakliūti į šį sąrašą, kai kurie skrydžiai įvyksta anksčiau nei nustatytu laiku.

4. Netikėkite viskuo, ką skrydžių bendrovės Jums sako

Tarkim, Jūs esate jau prie vartų ir išgirstate, kad yra šiokių tokių mechaninių problemų, bei skrydis yra atidedamas vienai valandai. Tačiau viena valanda gali išsiplėsti į dvi, tris ar netgi keturias valandas. Štai tikroji tiesa: skrydžių bendrovės spėlioja atidėjimo laiką. Tačiau kartais jie gali klysti, tad nenueikite per toli.

Jeigu mechaninės problemos bus sutvarkytos anksčiau, niekas neorganizuos Jūsų paieškos. Tad jeigu Jūs nesate prie vartų, kai lėktuvas turi išvykti, jis išvyks be Jūsų.

5. Keliaukite alkani, prieš pusryčius

Visi mėgstame pamiegoti, tačiau ne tada, kai prasideda atostogos. Visos dienos praleidimas oro uoste nėra pats smagiausias dalykas, tačiau tai gali atsitikti dėl blogų oro sąlygų. Kad greičiau praleistumėte visus šiuos nemalonumus, rinkitės pirmą dienos skrydį. Teisingai, skriskite alkani, prieš pusryčius.

Pagalvokite apie tai: jeigu pirmas skrydis bus atšauktas arba atidėtas dėl blogo oro (ar dėl kokių nors kitokių priežasčių), Jūs turėsite didesnę galimybę gauti kitą bilietą (nors atsižvelgiant į tai, kad kiekviename lėktuve yra tik po kelias laisvas vietas). Tai tampa sudėtingiau dienai einant į pabaigą, kuomet mažėja skrydžių skaičius. Tad jeigu Jūsų skrydis yra paskutinis ir dėl nenumatytų priežasčių jis yra atidedamas – sėkmės ieškant vietinio viešbučio už prieinamą kainą, arba praleidžiant naktį oro uoste.

Dar vienas dalykas: pirmi skrydžiai turi tendenciją būti šiek tiek pigesni nei vėlesni. Tad, jeigu norite pigių skrydžių, skriskite alkani. Jeigu Jūsų skrandis gurgia, kai lipate į lėktuvą, tikriausiai Jūs mokėsite mažiau nei kiti keleiviai.

Norint keliauti pigiai ir dažniau, pigūs skrydžiai tampa nepamainoma išeitimi. Tačiau, atvirkščiai nei įprastiniai brangesni skrydžiai, jie turi šiokių tokių kitokių niuansų. Kad kelionės nekeltų rūpesčių, vadovaukitės šiais paprastais patarimais ir gerai praleiskite laiką.

Nlp.lt

Leave a Reply

Your email address will not be published.