0

Ar kada esate žvejoję Norvegijoje?

Norvegija yra vienas iš populiariausių kelionės tikslų tiems, kas mėgsta jūrinę žvejybą. Žvejyba Norvegijoje palanki dėl gilių fjordų ir ilgų pakrančių, kurios siūlo unikalią žvejybos vietų įvairovę. Čia galima rasti seklias pakrantės vietas su smėlėtu dugnu, kurios jungiasi su giliomis fjordų vietomis. Jūroje netoli kranto yra gilių vietų – tarp pakrantės zonų ir Šiaurės Jūros plokščiakalnio, tad atsargumas čia būtinas.

Toliau į šiaurę, už Bergeno ir šiauriau, pakrančių vandenys tampa vis gilesni, o mažų salelių vis daugėja. Už didžiulių Stado miesto rifų  driekiasi riba tarp Šiaurės ir Norvegijos jūrų. Šioje dalyje gaudomos įvairiausių rūšių žuvys bei yra daugybė nerštaviečių, kuriose veisiasi visame pasaulyje vertinamos žuvų rūšys.

Keliaujant toliau į šiaurę ir rytus, Norvegija siejasi su Barenco jūra. Šioje vietoje randama daug didelių žuvų. Lyginant su kitais pasaulio vandenynais, ši vieta pasižymi bene vienu iš didžiausių žuvų tankumu. Kalbant apie kitas vietas žvejybai, Norvegijos šiaurės ir šiaurės rytinės dalys taipogi pasižymi giliais fjordais su daugybe žuvų.

Taigi, ko galite tikėtis žūklės metu?

Menkės čia užauga iki 150 cm. Norvegijoje menkės yra viena iš dažniausiai pasitaikančių žuvų rūšių. Menkės dažnai randamos sekliose vietose, kuriose jos ieško maisto bei slepiasi nuo priešų.

Gelsvapelekė plekšnė gali būti iki 40 cm ilgio ir 1 kg svorio. Šios žuvys dažniausiai randamos sekliuose vandenyse, iki 100 m gylio, visoje Norvegijos pakrantėje.

Didydis jūrų drakonas gali užaugti daugiau nei 40 cm ilgio. Nors tai nedidelės žuvys, tačiau gali būti pavojingos. Jos turi keturis spyglius, kurių įdūrimas gali apnuodyti žmogų. Šios žuvys randamos pietų ir pietvakarių pakrantėse. Nors kitose Europos šalyse žmonės valgo šias žuvis, tačiau Norvegijoje tai neįprasta.

zvejyba-norvegijoje-rekordinis-otas

Atlantiniai otai gali užaugti iki 3 m ilgio ir sverti daugiau nei 200 kg. Didesni otai plaukioja 300 – 2,000 metrų gylyje. Dažniausiai jie sutinkami giliuose vandenyse Atlanto vandenyno šiaurės rytų pakrantėje. Šioje dalyje lietuviams taip pat pasisekė sugauti 195,2 kg sveriantį ir beveik pustrečio metro ilgio atlantinį otą.  

Kokie dar įpūdingi žvejybos laimikiai Jūsų laukia žvejojant Norvegijoje?

Jūros lydekos čia gali būti iki 2 metrų dydžio ir sverti apie 45 kilogramus. Dažniausiai jos randamos 100 – 600 metrų gylyje. Jaunesnės lydekos plaukioja sekliose vietoje, ir visai nėra neįprasta pagauti 25 – 100 metrų gylyje.

Skumbrė užauga iki 66 cm ir 3,5 kg. Jos gyvena atvirose jūrose ir renkasi didelėse seklumose. Vėlyvoje vasaroje didžiausios skumbrės telkiasi Šiaurės jūroje.

Juodžuvė gali būti iki 120 cm ilgio. Jei žvejojate su meškere, nepamirškite, kad juodžuvės mėgsta raudonos spalvos masalą. Šios žuvys randamos visose Norvegijos pakrantėse ištisus metus.

Paprastoji vilkžuvė siekia iki 125 cm ilgio ir 20 kg svorio ribą. Šios žuvys plaukioja visa šalies pakrante, gilesniuose vandenyse ir fjorduose.

Zvejyba Norvegijoje yra puikus ir praktiškas laisvalaikio praleidimo būdas. Ne tik darysite tai, ką labiausiai mėgstate – žvejosite, bet ir puikiai praleisite laiką bei pailsėsite. Jei nežinote, kur apsistoti, bei kitų svarbių dalykų, Jums padės Andoy fiske camp komanda, kurie pasirūpins gyvenamąja vieta, nemokamu nuvežimu bei parvežimu į ir iš uosto, bei kita reikalinga atributika nepamirštamiems įspūdžiams.

Nlp.lt

Leave a Reply

Your email address will not be published.